Veiligheidsschoenen

Kies uw favoriete model uit onze collectie veiligheidsschoenen voor heren, unisex lage en hoge veiligheidsschoenen en werksneakers. Ook vindt u hier accessoires voor het onderhoud van uw werkschoenen. Om uw keuze goed te kunnen maken, leest u de van toepassing zijnde Europese veiligheidsnormen bij het product.
Bezig met laden...
van de 3 pagina's
  • Bestsellers
  • Meest verkochte producten
  • Prijs oplopend
  • Prijs aflopend
per pagina

Lichte en comfortabele veiligheidsschoenen

Als u een paar veiligheidsschoenen koopt, is het gewicht een van de belangrijke criteria. Daarom proberen wij lichtgewicht veiligheidsschoenen te ontwerpen die toch comfortabel zijn. Pijn aan de voeten is inderdaad vaak het gevolg van het dragen van niet-aangepaste schoenen (qua gewicht, maat, beschermneus., etc.).Werkschoenen van Würth MODYF zijn comfortabel en lichtgewicht, ze verbeteren het draagcomfort en zijn tegelijk stevig en mooi.

Sommige ultralichte veiligheidssportschoenen wegen minder dan 600g per schoen (in maat 42)! Nog niet eerder vertoond bij veiligheidsschoenen! Voor warm en zonnig weer kunt u ook denken aan veiligheidssandalen, die u veel draagcomfort bieden maar tegelijkertijd licht en luchtig zijn. Of aan veterloze veiligheidsschoenen, die net zo licht en zeer comfortabel zijn.  Om geld te besparen, kunt u onze webpagina bekijken waar u veiligheidsschoenen in de uitverkoop en de betaalbare veiligheidsschoenen vindt die u nodig hebt! Hebt u keukenschoenen nodig of individuele beschermende kleding voor in het ziekenhuis of in de medische wereld?  Denk aan onze witte medische schoenen en veiligheidsschoenen. Omdat ze zo ademend en vochtwerend zijn, kunnen de witte veiligheidsschoenen ook worden gebruikt in de voedingsindustrie of als keukenschoenen. 

Veiligheidsschoenen dames

Er wordt een heel assortiment aan veiligheidsschoenen voor dames aangeboden op modyf.fr. Bekijk al onze werkschoenen voor dames binnen onze speciale selectie. Kies een vrouwelijke, trendy en moderne look, uit de lichte comfortabele schoenen, die speciaal voor dames ontworpen zijn.

De normen voor veiligheidsschoenen

Werkschoenen vormen een product dat aan bepaalde normen onderworpen is. Die normen betreffen hoofdzakelijk de beschermneus of -huls met een minimale weerstand van 200 joule (ISO-norm 20345), de perforatiebescherming van de zool en de waterdichtheid van de schoen.

Die normen zijn:

  • Schoenen met de S1P en S1 normen: voor activiteiten binnenshuis en/of in droge omgeving. Deze zijn bestemd voor beroepen in de logistiek, de autohandel of de industrie etc.
  • S3-genormeerde veiligheidsschoenen: voor alle soorten activiteiten, waaronder buitenactiviteiten en/of in vochtige omgeving. Deze zijn ook geschikt voor veeleisende omstandigheden waarmee werknemers in de bouw, de groensector of de landbouwsector te maken krijgen. Bekijk ook onze selectie van de beste waterdichte veiligheidsschoenen, die zijn ingedeeld volgens diverse criteria.

Voor meer informatie en details met betrekking tot de normen, kunt u onze normengids raadplegen. Daarin treft u nuttige informatie over de normen S1 tot S3 maar ook uitleg over normen met betrekking tot veiligheidsschoenen CI, hittebestendige schoenen, waterdichte veiligheidsschoenen, SRC werkschoenen (met antislipzool) en ESD-genormeerde schoenen of de SRA-genormeerde schoenen.

Koudebestendige veiligheidsschoenen

Werkt u in de winter buiten, dan past u uw kleding, maar ook uw schoeisel aan. Veel mensen dragen dan bijvoorbeeld liever hoge veiligheidsschoenen dan lage. De veiligheidsschoenen voor de winter bieden u de thermische isolatie die nodig is om warme voeten te houden. Ook kunt u, voor extra bescherming tegen de kou, beschermingskousen voor in de winter dragen. Als u gewend bent te werken op lage veiligheidsschoenen, raden we u aan om hoge schoenen te dragen. Hoge schoenen zorgen voor een betere thermische isolatie, doordat ze de enkels bedekken en daarom beter geschikt zijn bij lage temperaturen. Het beste veiligheidsschoeisel tegen de kou is de gevoerde veiligheidslaars.

Veiligheidslaarzen

Veiligheidslaarzen zijn ideaal voor in de winter en voor werk in natte zones en ze vormen een waardevolle bescherming van degenen die in dergelijke omstandigheden moeten werken. Veiligheidslaarzen zijn veelal gemaakt van nitrilrubber en voorzien van antislipzolen, een stalen neus (tot 200 joule) en een buitenzool en zijn daardoor ideaal voor het werken in winterse omstandigheden. Laarzen met een leren schacht van nubuck of volnerfleder zijn prima geschikt voor koude en natte omstandigheden. Bekijk ons assortiment veiligheidslaarzen, die allemaal aan de norm ISO EN20345 voldoen, en u zullen beschermen tegen voetverbrijzeling.

Voor alle beroepen: bouw, logistiek, restauratie en meer.

Onze veiligheidsschoenen zijn aangepast aan alle soorten werkzaamheden. U doet er wel goed aan om de juiste veiligheidsschoenen te kiezen die passen bij uw werkzaamheden. Veiligheidsschoenen voor lassers hebben bijvoorbeeld niet dezelfde kenmerken als schoenen voor houthakkers of stukadoors.

Welk merk veiligheidsschoenen moet u kiezen?

Van alle merken die op de website modyf.nl worden aangeboden, hebben de veiligheidsschoenen van Puma veel succes. Toch hebben onze klanten het meeste vertrouwen in de veiligheidsschoenen van Würth MODYF, vooral vanwege de goede prijs-/kwaliteitverhouding van dit merk. De veiligheidsschoenen van Timberland Pro zijn ook erg gewild bij onze klanten. Kijk voor alle betaalbare veiligheidsschoenen bij de rubriek afgeprijsd. Elke schoen die wij aanbieden op deze site is vooraf uitgebreid getest en geselecteerd. Deze selectie passen wij toe om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan uw beroepseisen. Naast het kiezen van een bepaald merk is de keuze van uw favoriete materiaal ook erg belangrijk. Veiligheidsschoenen met een lederen bovenwerk in bloemdesign, en binnenwerk van gaas en fluweel bijvoorbeeld zijn niet te vergelijken met een veiligheidsschoen van microvezel of polyamide. Het is dus uiterst belangrijk dat u het schoenmateriaal kiest waarin u zich het best voelt.